Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » Semena a sušené plody » VLAŠSKÉ OŘECHY LOUPANÉ 1KG


        

VLAŠSKÉ OŘECHY LOUPANÉ 1KG

skladem

 

Číslo produktu: 110
běžná cena 360 Kč (14,40 EUR)
naše cena bez DPH: 247 Kč (9,88 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
299 Kč (11,96 EUR)

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Ořešák královský (Juglans regia) se dožívá až stovky let. Dorůstá výšky asi 20 metrů. Plodem je nepravá peckovice s jádrem. Jádro, tzv. Vlašský ořech, je výtečná pochoutka s léčivými vlastnostmi. Listy se sbírají v červnu, slupky a nezralé plody v červenci a srpnu a zralé plody během září. Latinský botanický název ořešáku "Juglans" vznikl ve starém Římě podle boha Jupitera, jemuž byl tento strom zasvěcen: Jovis glans - Jupiterův žalud.

 

 

Vlašské ořechy a zdraví

  • Magazín AARP je zařadil do první desítky jídel nejúčinnějších v boji proti nemocem.

  • při poruchách nervové soustavy

  • při angině pektoris

  • snižují riziko infarktu myokardu

  • snižují srážlivost krve a její hustotu

  • snižují krevní tlak

  • brání ateroskleróze a pomáhají udržovat pružnost cév

  • snižují riziko mozkové mrtvice a podporují činnost mozku

  • při podváze

  • pomáhají snižovat vysoký ldl cholesterol (denně jíst 80g ořechů po dobu 2 měsíců)

  • diabetes

  • sexuální problémy a neplodnost

 

 

Použití:

Vlašské ořechy se používají při pečení nákypů a koláčů na vysypání formy, do koláčů jako náplň nebo součást těsta. Chuťově výborně doplňují slané pomazánky.

Ořechy bychom měli konzumovat pravidelně a v menším množství a dobře je rozkousat.

Rozemleté vlašské ořechy smíchané s medem (1:1) jsou výborným dopingem pro „pocuchané nervy“.

Likér z vlašských ořechů

Zelené nezralé ořechy jsou bohaté na vitamín C a obvykle se nekrájené na kousky (1/2 kg na 1 litr) nakládají na tři týdny do kvalitního destilátu. Po scezení se macerát osladí medem a užívá se malá sklenka před jídlem. Tento likér povzbuzuje trávení zejména u starších lidí.

Ořechové máslo

Kvalitní máslo – nejlépe Jihočeské necháme chvíli povolit v pokojové teplotě, přidáme med, namleté či nasekané kousky ořechů a důkladně promícháme. Používáme jako chutnou pomazánku na pečivo.

Tinktura z pupenů ořešáku

Z pupenů ořechů se dá koupit také tinktura, která je vhodná jako prostředek pro zvýšení imunity, na revmatické potíže a žilní záněty, zlepšuje činnost slinivky, je vhodná při nejrůznějších kožních problémech.

 

Parametry:

Složení: vlašský ořech

 

Alergeny: vlašský ořech


Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2738 kJ / 654 kcal;
tuky: 65,21 g;
nasycené mastné kyseliny: 6,1 g;
sacharidy: 13,71 g;
cukry: 2,61 g;
bílkoviny: 15,23 g;
sůl: 5 g.


Země původu: ČR, Slovensko


Skladování: Skladujte v suchu a chladu.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.