Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » Luštěniny » RÝŽE JASMÍNOVÁ 500G


        

RÝŽE JASMÍNOVÁ 500G

skladem

 

Číslo produktu: 96
EAN kód: 8594034772726
běžná cena 35 Kč
naše cena bez DPH: 27 Kč
naše cena s DPH (21 %):
33 Kč

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Rýže pochází z jižní a jihovýchodní Asie a Afriky a jedná se o bylinu, na níž vyrůstají semena v podobě zrn. Ty se sbírají a zpracovávají tak, že dostaneme rýži, kterou známe běžně z obchodů. Její produkcí jsou proslulé hlavně Čína a Indie. Obecně se více pěstuje v Asii, ale mezi nezanedbatelné producenty se řadí třeba i Brazílie, USA či Egypt.

Jasmínová rýže, nejoblíbenější surovina používaná v thajské kuchyni, je svým vzhledem a chutí velice podobná rýži Basmati. Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Při vaření voní rýže po jasmínových květech a je velmi zdraví prospěšná.

 

 

Jasmínová rýže a zdraví:

  • nenadýmá, proto je ideální pro děti, starší lidi a při žaludeční a žlučníkové dietě

  • rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže

  • mírně odvodňuje, zbavuje tělo škodlivin a je dobrou prevencí ledvinových kamenů

  • posiluje imunitní systém

  • pomáhá se zbavovat toxinů

  • působí na zdraví pokožky

  • podle výzkumů zpomaluje proces stárnutí

  • zlepšuje trávení

  • stabilizuje obsah cukru v krvi

  • navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi

  • ve správném množství může být prospěšná při hubnutí

  • kulturisté však ji mají rádi pro vysoký obsah sacharidů a kalorií, a proto ji konzumují v objemovém období, kdy jim pomáhá nabírat svalovou hmotu. Je zdrojem rychlé energie, což se hodí třeba i po silovém tréninku.

  • obsahuje velmi cenný sodík a vitamín B1, který nám pomáhá lépe trávit

 

 

Použití:

Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů a sladkých dezertů. Můžete ji samozřejmě připravit i jako přílohu, jen musíte mít na paměti, že se jasmínová rýže nikdy nebude sypat. Její chuť je velmi charakteristická, ale jemná, takže nepřebíjí chuť ostatních ingrediencí.

 

 

Návod k přípravě:

Jasmínová rýže je vynikající záležitost, pokud ji umíte správně připravit. Ne každý totiž doma vlastní hrnec na rýži, u kterého je pokaždé záruka perfektního výsledku.  Jak tedy na to? Nejprve rýži properte. Potom dejte do hrnce 2 díly vody a 1 díl rýže. Přiveďte k varu a poté přesuňte na nejmenší plotýnku, kde nechte rýži pomalu probublávat zhruba 15 minut. Po této době už by měla být všechna voda vyvařená. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout a před podáváním ji nakypřete.

 

 

Parametry:

Složení: Rýže

 

Alergeny: Neobsahuje

 

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1548 kJ/370kcal . Bílkoviny: 7,9 g. Sacharidy: 77,2 g. Tuky: 2,9 g. Vláknina: 0,7 g

 

Výrobce: Provita s.r.o.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.