Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » KOMBU 50G


        

KOMBU 50G

skladem

 

Číslo produktu: 56
EAN kód: 4539093101142
běžná cena 117 Kč (4,68 EUR)
naše cena bez DPH: 89 Kč (3,57 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
108 Kč (4,32 EUR)

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Zdravotní přednosti, které jsou řase kombu připisovány, mohou být nejlépe shrnuty ve slovech jednoho amerického vědce, který padesáti lety napsal: „Ze čtrnácti prvků, které jsou podstatné pro funkce látkové výměny lidského těla se jich třináct vyskytuje v mořské řase kombu.“

Mořské řasy jsou výbornou potravinou už pro svůj mořský původ. Jsou pomalu rostoucí zeleninou na mořském dně, jsou ohebné a pružné a tyto vlastnosti mohou předat i našemu tělu. Obsahují až 15krát více minerálních látek než zelenina. Řasy a chaluhy můžeme s úspěchem používat jako doplňkovou léčbu u všech nemocí, navíc mají i omlazující a zkrášlující účinky.

Kombu je hlubokomořská zelenina rostoucí v čistých, chladných vodách severu. U nás je známá také pod názvem kelp. Nejkvalitnější kombu roste ve velkých hloubkách s klidnými oceánskými proudy. Velmi kvalitní japonské kombu se sklízí z chladného severního moře u ostrova Hokkaido.

Kombu tvoří tuhé zelené listy široké 2-3, které dorůstají délky 5-10 metrů. Po usušení mají tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, která je původní přirozenou verzi mohutného zesilovače chuti glutamanu.

kyselina glutaminová díky které jsou luštěniny vařené s kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří má totiž schopnost rozvolňovat vlákna jiných potravin. Proužek kombu vařený s luštěninami nejen zkracuje dobu vaření, ale zlepšuje aroma, přidává cenné živiny a zvyšuje tak stravitelnost jídla. Tento proces změkčování působí v obou směrech. Kombu jako takové, když se vaří s potravinami bohatými na bílkoviny, je mnohem dříve měkčí.

 

 

Kombu a zdraví:

  • kombu je bohatá na kyselinu alginovou, silný pojivý prostředek, který udržuje rostlinnou strukturu. Tato kyselina působí na základě své nestravitelnosti a schopnosti spojovat jako přirozený čistící prostředek střev. Bere ze stěn tlustého střeva usazeniny a jedy a pomáhá jim přirozenou cestou odcházet. Dále ochraňuje před vstřebáváním těžkých kovů, zejména kadmia a stroncia.

  • kombu pomáhá tělu zbavovat se cholesterolu.

  • chrání tělo před vysokým krevním tlakem.

  • celkově příznivě ovlivňuje metabolismus.

  • v Japonsku se používá jako léčebný prostředek při zánětu tlustého střeva.

  • kombu patří mezi řasy nejbohatší na jód.

  • po staletí ji Číňané používali k ošetření štítné žlázy přikládali jí rovněž význam pro zvyšování dlouhověkosti, inteligence a jasného myšlení.

  • kombu obsahuje také určité aminokyseliny, které příznivě stimulují sliznice a lymfatický systém.

  • řasa kombu posiluje oblast ledvin a močového měchýře.

 

 

Použití:

Do polévek, zeleniny, omáček. Při vaření luštěnin zkracuje délku vaření a zlepšuje jejich stravitelnost. Pásek kombu namočený ve vodě a krátce povařený (dlouhé vaření prodává do vody silně chutnající minerální soli) dává delikátní základ polévkovým vývarům.

 

 

Návod k přípravě:

Čaj z řasy kombu:

Čaj zvyšuje kvalitu krve. Pomáhá eliminovat živočišné tuky a bílkoviny, které organismu škodí. Působí kladně na regeneraci nervového systému. Látky v řasách pomáhají obnovit činnost mozku. Uklidňují, obnovují jasné myšlení a čistou mysl. Tento čaj je vhodné vařit po mrtvici, při problémech s mozkem a pamětí.

Příprava: proužek řasy asi 7 cm dlouhý se povaří v 1 l vody asi 10 minut. Pije se s přestávkami po menších dávkách. Pije se preventivně 1x týdně, pokud je potřeba (mrtvice, problémy s mozkem) 2-3x týdně.

 

Léčebný prostředek proti zánětu tlustého střeva(colitis):

Tradiční recept z Japonska používaný po celá staletí známý pod označením Shio-kombu: kombu se nastříhá na malé čtverečky, namočí se a společně s Johsen shoyu (sojová omáčka prodávaná v obchodech se zdravou výživou) a vodou se vaří až je měkká a tekutina je vyvařena. Poté se kombu sní.

 

Prášek z řasy kombu:

Používá se při vážných průjmech u dospělých ale velmi vhodný je také pro kojence a malé děti.

Př: kousek kombu se jednoduše upeče v troubě na nižší teplotu, aby se nepřipálila. Upečená řasa je černá a snadno se rozdrtí na prášek. Půl čajové lžičky tohoto prášku se vmíchá do jednoho malého šálku nápoje z kuzu (k dostání v obchodech se zdravou výživou) a vypije se. Podává se tak dlouho, dokud je potřeba.

 

 

Parametry:

Složení: Kombu (Laminaria japonica)

 

Alergeny: Neobsahuje

 

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 586,2 kJ/140 kcal). Bílkoviny: 8,3 g. Sacharidy: 56,5 g. Tuky: 1,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): 3,0 g

 

Výrobce: Sunfood s.r.o.

 

Skladování: Skladujte v suchu.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.