Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.

Úvod » ZDRAVÁ VÝŽIVA » Luštěniny » FAZOLE ADZUKI 400G


        

FAZOLE ADZUKI 400G

skladem

 

Číslo produktu: 34
EAN kód: 8594034770159
běžná cena 45 Kč
naše cena bez DPH: 34 Kč
naše cena s DPH (21 %):
41 Kč

do košíku:
  ks  

Charakteristika:

Fazole Adzuki jsou nazývány „královnou fazolí“.

Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky, tmavě červené až hnědé barvy. V průměru mají asi 5mm a na jedné straně je bílá čárka. Po uvaření dostanou jemnou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni. Pěstují se především v Japonsku, kde jsou po sóje nejdůležitější luštěninou. Dalšími významnými pěstiteli jsou Čína, Jižní Amerika, USA, Itálie a Kongo.

 

 

Adzuki a zdraví:

  • jsou bohatým zdrojem sacharidů, vlákniny, bílkovin, dále obsahují hořčík, draslík, železo, zinek, měď, mangan, vápník a vitamíny skupiny B.

  • jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny

  • mají pozitivní vliv na funkci ledvin

  • díky vysokému obsahu fosforu pomáhají také při léčbě únavy i při její prevenci

  • obsahují fytoestrogen , který pomáhá předcházet rakovině

  • gíky poměrně nízké energetické hodnotě (100 g vařených adzuki = cca 130 kcal, 100 g syrových = 330 kcal) a velkému množství obsažených živin jsou doporučovány během diet.

  • pro lidi zajímající se o čínskou medicínu mají fazole adzuki velký význam v souvislosti s jin a jang harmonií. Díky tomu, že zesilují jangový charakter, jsou v Číně a Japonsku velmi používanou luštěninou. Podle čínsko-japonské medicíny jsou právě ledviny centrem životní energie, a tak fazole adzuki, které, jak už bylo řečeno, mají pozitivní vliv na funkci ledvin, jsou pro Číňany a Japonce opravdu nezbytnou součástí denního jídelníčku.

 

 

Použití:

Fazole adzuki  mají v kuchyni pestré využití, mají příjemnou oříškovou chuť, využijeme je při přípravě polévek, salátů, pomazánek, nádivek, kaší a nákypů.

 

 

Návod k přípravě:

Fazole adzuki před vařením namočte na 3-4 hodiny do vody. (U této luštěniny nemusíte vodu slévat.) Vařte jednu hodinu v tlakovém hrnci, nejlépe s řasou kombu. Při jejich přípravě se nedoporučuje používat příliš aromatická a silná ochucovadla, která by překrývala chuť samotných fazolí. Jsou vhodné jako příloha k jídlům z obilovin, hodí se ale i k přípravě hustých polévek.

 

 

Parametry:

Složení: Fazole adzuki

 

Alergeny: Neobsahuje

 

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1387 kJ/331 kcal. Bílkoviny: 21,9 g. Sacharidy: 58,6 g. Tuky: 0,5 g. Vláknina: 12,5 g.

 

Výrobce: Vega Provita s.r.o.

 

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

 

Země původu: Čína

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.